Coaching

 

Waarom coaching?


Coaching richt zich op het verbreden en verdiepen van uw vaardigheden en kwaliteiten om zo het beste in uzelf naar boven te halen. U wordt begeleid bij het realiseren van zowel persoonlijke als werkgerelateerde doelen. Bent u bijvoorbeeld als manager wel eens zoekende naar de juiste manier van leiding geven en mist u een klankbord? Of heeft u in uw persoonlijke leven wel eens moeite met het aangeven van uw grenzen? Een coach kan u helpen inzicht te verkrijgen in dergelijke processen. Door nader in te zoomen op uw gedrag en de signalen die uw omgeving uitzendt, kunnen wij u helpen om in bepaalde situaties beter te functioneren of een specifieke taak beter uit te voeren. Het kan hierbij gaan om concrete situaties waarover u niet tevreden bent of meer algemeen om persoonlijke ontwikkeling.
Ook bieden wij coaching op groepsniveau, waarbij bijvoorbeeld wordt gewerkt aan het effectiever samenwerken van collega's, verbetering van de onderlinge communicatie en het realiseren van gezamenlijke doelstellingen.

Coaching bestaat bij ons uit cognitieve sturing en gesprekken met een psycholoog of therapeut. Wanneer nodig wordt ook gebruik gemaakt van EMDR-technieken om zo het zelfbeeld te versterken en op een hoger niveau te kunnen functioneren.
 

Aanmelding


Wanneer coaching gewenst is om persoonlijke doeleinden kunt u direct contact met ons opnemen. Wanneer een leidinggevende of werkgever, in overleg met de werknemer, het initiatief neemt, zullen we in overleg met alle betrokkenen de doelstellingen opstellen en afspraken maken over de wijze van evalueren.

Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit vijf tot tien bijeenkomsten van twee uur.
 

Voorbeelden


Voorbeelden van coachingsvragen vanuit een leidinggevende:
 • Mijn medewerker meldt zich vaak ziek. Ik heb al verschillende ondersteunende gesprekken ingezet, maar het ziekteverzuim vermindert niet. Wat heeft deze medewerker nodig om weer optimaal te kunnen functioneren?
 • Ik zie dat een medewerker voldoende capaciteiten heeft, maar deze lijken niet optimaal tot hun recht te komen. Wat heeft deze medewerker nodig om zijn of haar capaciteiten optimaal te kunnen benutten?
 • Ik heb het gevoel dat mijn medewerker tegen een burn-out aan zit. Hoe kan ik, samen met deze medewerker, voorkomen dat hij of zij daadwerkelijk overspannen raakt?
 • Op de werkvloer zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Mijn medewerker moet een vernieuwingsslag maken, maar lijkt daar moeite mee te hebben. Wat heeft deze medewerker nodig om optimaal te kunnen functioneren?
 • Twee medewerkers hebben een conflict gehad op de werkvloer. Een van hen heeft daar veel last van en functioneert daardoor niet optimaal. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze werknemer zich weer prettig voelt binnen het team?
 • Ik heb een krachtige medewerker, nu is er tijdelijk meer stress, kunt u haar ondersteunen zodat ze in haar kracht blijft? Ik kan haar niet missen.
Voorbeelden van individuele coachingsvragen:
 • Ik heb moeite met het aangeven van mijn grenzen. Ik werk veel en neem voor mijn gevoel teveel verantwoordelijkheden op me. Hoe leer ik mijn grenzen duidelijk en op tijd aan te geven?
 • Ik voel me onzeker op mijn werk. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik steviger in mijn schoenen sta?
 • Ik heb geen fijne relatie met mijn collega’s. Op een of andere manier botst het vaak waardoor de onderlinge communicatie niet optimaal verloopt en ik mij vaak ongemakkelijk voel op mijn werk. Op welke manier zou ik de relatie met mijn collega’s kunnen verbeteren?
 • Hoe zorg ik voor een goede  balans in mijn leven tussen werk en privé?
 • Ik heb een moeizame relatie met mijn leidinggevende. We zijn regelmatig in conflict. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan en wat zou ik kunnen doen om deze relatie te verbeteren?
 • Ik zit even minder lekker in mijn vel en ik kom er niet vanzelf uit, kan je mij helpen om de draad weer op te pakken?
Wanneer u meer informatie wilt over coaching, of wanneer u zich wilt aanmelden, kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Bekijk wat andere mensen te zeggen hebben over onze coaching.
 
← Terug naar Wat bieden wij? Terug naar Home